Tekstevent

Tekst met Taart

‘Tekstevent voor freelance tekstschrijvers, copywriters en contentmakers’

Van Schrijfstruggles naar Schrijvend Succes 

 

Ik  zie veel beginnende en ervaren tekstschrijvers worstelen met het vinden van genoeg opdrachten en op waarde geschat worden, door zichzelf en door hun klanten. Terwijl werken als freelance tekstschrijver, copywriter of contentmaker volgens mij een feestje is! Mits je het goed aanpakt…

Tijdens mijn Tekstevent Tekst met Taart deel ik graag de kennis en kneepjes die ik de afgelopen tien jaar opdeed als (freelance) schrijver zodat jij jouw business- & schrijfskills kunt vergroten.

Wanneer: 16 april, 10.00 – 14.00 uur
Kosten: € 195,- voor het hele programma inclusief handleiding van Aanvraag tot Factuur, verrassingsbonus en uiteraard taart
Locatie: inspirerende plek vlakbij Nijmegen CS

 

Sarah Bierens - Storyteller, Copywriter, Contentcreator

“Schrijven vormde altijd al de rode draad in mijn studies en banen. Maar om dat als freelance copywriter te doen? Daar had ik nog niet aan gedacht! Rachel heeft mij daar enthousiast voor gemaakt en me de kneepjes van het freelance schrijversvak geleerd. Ik vind haar kundig en een fijn persoon om mee samen te werken. Een vakvrouw die ik zeker aanbeveel als je je schrijfkunsten wilt verbeteren!

Sarah Bierens

Marlies Fennema - Freelancer in taal, communicatie & training

Dankzij Rachel kreeg ik mijn eerste schrijfklussen als freelancer. Gek zijn op schrijven is één, maar voor tevreden klanten zorgen is heel andere koek. Rachel leerde mij mezelf serieus te nemen als schrijver en ze leerde me hoe ik mijn klanten ook dat gevoel gaf. Ze leerde me om te gaan met kritiek en niet geheel onbelangrijk: ze leerde me business skills. Rachel heeft gewoon bergen ervaring en dat merk je.

Fennema Letters enzo

Lijkt me leuk, maar…

Twijfel?
Wat kan er niet goed zijn aan Tekst met Taart ;)?

Wil je eerst je vragen stellen? Neem dan contact met me op.

Verbeter jouw business- & schrijfskills

Wil jij meer uit je schrijfbusiness halen als tekstschrijver, copywriter of contentmaker? Wees er dan bij op 16-4 tijdens dit Tekstevent.
We gaan ons als vakgenoten in ons vak verdiepen zodat jij  jouw  business- en schrijfskills kunt verbeteren.

Bonus: Je gaat naar huis met een handig handboek vol tips en inspiratie om jouw schrijfbusiness tot een (nog) groter succes te maken!
Daarnaast kun je dankzij de verrassingsbonus thuis eenvoudig je  vakinhoudelijke skills verder verbeteren.Over die verrassingsbonus vertel ik je op de dag zelf alles.

Sandra Kalksma – Efectief Sensitief

Nicole Matijssen – Travel Happiness Company

Wat gaan we doen?

 

10.00 – 10.30 uur: Het Tekstvak

Onder het genot van gebak gaan we eerst ervaringen uitwisselen; over hoe heerlijk & hoe irritant het is of kan zijn om een (niet zo) ondernemende tekstschrijver te zijn. Dit onderdeel is meteen een goede manier om je netwerk te vergroten. Zo kreeg ik veel van mijn opdrachten via andere schrijvers.

 

10.30 uur – 11.15 uur: Levenslessen voor de tekstschrijver anno 2019

Op basis van jullie cases, vragen en struggles en mijn ervaring bespreken we belangrijke levenslessen voor een tekstschrijver anno 2019. Onderwerpen die aan bod komen:

 • Hoe je zorgt dat klanten jou en je expertise serieus nemen en er dus ook gewoon voor willen betalen.
 • Waarom je soms je lieve laptop echt even moet verlaten: werk aan je zichtbaarheid. Maar hoe?
 • Waar je opdrachten vindt.
 • Hoe je omgaat met klanten zonder verhaal of USP’s.
 • Waarom pitches en gratis werken (g)een goed idee zijn.
 • Wat je het beste kunt doen met vervelende feedback of onbereikbare klanten.

11.15 – 11.30 uur: Tijd voor Taart

Tijd voor Taart ;), even pauze dus.

 

11.30 – 12.30 uur: Jouw Business skills onder de loep

De Routing, wel eens van gehoord? Belangrijk bij het realiseren van succesvolle projecten is dat jij een gedegen en gestructureerde aanpak hanteert. Van aanvraag tot facturatie zijn er verschillende stappen die je als tekstschrijver, copywriter of contentmaker moet kunnen dromen. Ik vertel je:

 • Hoe jij de lead neemt.
 • Hoe jij jouw klant van a tot z begeleidt naar tekstuele tevredenheid.
 • Hoe je een briefing voorbereidt en afneemt.
 • Waarom een debriefing niet mag ontbreken.
 • Waarom je offertes het verschil kunnen maken in je succes als schrijver.
 • Hoe jij die heldere en realistische offertes opstelt; welke posten mogen nooit ontbreken?
 • Wat jouw rol als schrijver is en hoe je die vervult gedurende een project.
 • Waar je bij langlopende projecten aan moet denken en op wilt letten.
 • Hoe je vanuit de inhoud en jouw vakkennis meer werk haalt uit bestaande opdrachten.

 

12.30 – 13.30 uur: Jouw Schrijfskills onder de loep

En dan gaan we als kersje op de taart ook nog de diepte in. Jouw schrijfskills bijschaven want zonder sterke vakinhoudelijke kennis, kom je nergens: 

 • Hoe ontvangergericht schrijf jij al?
 • Durf je op de stoel van adviseur te gaan zitten en hoe pak je dat aan?
 • Hoe volledig moet, wil en kun je zijn in een tekst en wat is de rol van je klant hierin?
 • Structuur, structuur, structuur! Maar hoe dan?
  Dankzij de verrassingsbonus kun je naderhand thuis eenvoudig je vakinhoudelijke skills verder verbeteren.

13.30 – 14.00 uur - Natafelen

Taart op Tafel (voor wie nog niet genoeg heeft) en wat verder ter tafel komt. Alle tijd voor jullie vragen, uitdagingen en schrijfstruggles!

 

Ik wil meer uit mijn schrijfbusiness halen

Geef jouw schrijfbusiness de boost die het verdient! Want met alleen leuke teksten schrijven kom je er niet. Tijdens dit Tekstevent  werken we samen aan je  business- en schrijfskills. 

 

Over mij

 

Zelf begon ik mijn schrijverscarrièrre  bij een groot tekstbureau waar ik voor veel interessante A-merken schreef. Bij dit tekstbureau leerde ik het schrijversvak én het ondernemerschap van ervaren professionals. Die kennis is erg waardevol gebleken.

Na zelf bijna tien jaar lang duizenden en duizenden teksten te hebben geschreven ontdekte ik dat ik mijn schrijftalent wilde inzetten om anderen te inspireren en motiveren om bewuster met hun teksten om te gaan. Dus besloot ik inspirerende, toegankelijke en uitdagende schrijftrainingen te ontwikkelen. Waarin deelnemers leren om hun eigen of andermans verhaal helder en krachtig te verwoorden door de juiste business- & schrijfskills in te zetten.

 Ik denk dat ik zelf de afgelopen jaren alle klassieke fouten wel heb gemaakt: van veel te gretig op een netwerkbijeenkomst staan, tot mezelf beroven van brood met onwaarschijnlijk lage offertes. Of wat dacht je van uit enthousiasme vele uren maken voordat een klant akkoord heeft gegeven. Om vervolgens te horen dat de opdracht niet doorgaat. Gr#*f~^•. Herkenbaar? 

 Tja, goede teksten kunnen schrijven is één. Daar als ondernemer van kunnen leven is twee. 

 Professionaliseer jouw schrijfbusiness

Natuurlijk hoop ik dat jij erbij bent op 16-4. Lukt dat niet?
Dan heb je misschien iets aan de tips die ik deel op mijn blog en via mijn instagram account, @schrijfsoda.

Eerder gaf ik training aan of schreef ik voor grote en kleine opdrachtgevers. Onder andere: 

Auping, DELA, Club Goud, De Hartstichting, Provincie Gelderland,
tBureau, Radboud Universiteit Nijmegen, Nedap, Sanquin Bloedvoorziening,
Fonds voor Cultuurparticipatie, Randstad Uitzendbureau, De Lindenberg Huis der Kunsten,
VanBlik, Rooftop Energy.  

Reacties op eerdere workshops:

“Prima voorbereid, fijne interactie!”

“Kennis genoeg! Fijn om naar te luisteren.”

“Super leuk! Vooral de afwisseling tussen praktijk, theorie, persoonlijke en technische zaken.”

“Je weet zoveel en vertelt levendig. Leuk!”

Reacties op eerdere workshops:

“Leerzaam, helder, tastbaar wat er te leren valt en vrolijk.”

“Goed voorbereid en met een duidelijke structuur. Uitgebreide toelichting met concrete voorbeelden werkt erg fijn.”

“Fijne opbouw met creatieve werkvormen.”

“Interessant om te horen waar anderen tegenaan lopen om zo inspiratie op te doen en van elkaar te leren.”

 

Wat: Tekstevent voor freelance tekstschrijvers, copywriters en contentmakers 

Wanneer: 16 april, 10.00 – 14.00 uur
Kosten: € 195,- voor het hele programma inclusief handleiding Van Aanvraag tot Factuur, verrassingsbonus en uiteraard taart
Locatie: inspirerende plek vlakbij Nijmegen CS
 

Het event gaat door bij meer dan vijf aanmeldingen. Ik laat je dat uiterlijk 12-4 weten.

 


Ik doe mee!

Reserveer snel jouw plekje als je interesse hebt in Tekst met Taart. 

Lijkt me leuk je te ontmoeten!